© Arthur Bagage | Naast de voorbumper heeft ook het wiel de vuurwerkinslag niet overleefd.

Overwinning Marokko: vuurwerk vernielt auto buurtbewoner

JDK
© BRUZZ
07/12/2022

In de Woeringenstraat, een zijstraat van de Lemonnierlaan, bleef na de overwinning van Marokko tegen Spanje een zwaar beschadigde auto achter. De wagen verloor zijn voorbumper na het ontploffen van een vuurwerkpijl.

Op dezelfde plek waar de wagen geparkeerd stond, kon een BRUZZ-televisiereporter woensdagochtend ook de aanwezigheid van de ontmijningsdienst DOVO vaststellen. Dat deed vermoeden dat er meer aan de hand was, maar de politie gaf aan dat het louter om een veiligheidscontrole ging.

De beelden van gisterenavond na de match Marokko-Spanje toonden nochtans een grote rookpluim in de Woeringenstraat. Die zijstraat van de Lemonnierlaan werd na de wedstrijd tijdelijk bestormd door een groep relschoppers. De rookontwikkeling deed vermoeden dat een voorwerp in brand was gestoken, maar het ging dus om de inslag van vuurwerk op een wagen. Iedereen kon uiteindelijk veilig weggeleid worden door de politie; niemand raakte gewond.

Even verder, in de Zuidlaan, moest de brandweer dinsdagavond wel tussenkomen voor het blussen van een brandende container.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie