Parket onderzoekt twee spike-incidenten op Belgian Pride

© PhotoNews
Updated: 24-05-2022 - 14:44

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar twee vermoedelijke gevallen van ’needle spiking’ tijdens de Belgian Pride van afgelopen zaterdag. Er wordt onder meer een toxicologisch onderzoek uitgevoerd. Voorlopig werd er nog geen verdachte opgepakt.

Het fenomeen waarbij nietsvermoedende feestvierders met een naald geprikt worden heeft mogelijk ook zijn weg gevonden naar de Belgian Pride. Afgelopen zaterdag zouden twee personen geprikt zijn geweest. Dat bevestigt nu ook het Brusselse parket.

"Het klopt dat er maandag twee klachten werden ingediend bij de politiezonde Brussel Noord," aldus woordvoerster Sarah Durant. "Het gaat om twee vrouwen die aanwezig waren op de Belgian Pride."

"Het parket voert nu twee aparte onderzoeken, al worden beide dossiers wel samen onderzocht. We wachten onder andere op de resultaten van het toxicologisch onderzoek. Op dit moment is er nog geen verdachte opgepakt, het onderzoek is net van start gegaan."

Na onderzoek is van één van de twee gevallen bevestigd dat er een prik is geplaatst. Dat zegt Laurent Wallet van de Belgian Pride. "Bij de eerste persoon zijn de resultaten negatief teruggekomen. Dat betekent dat de prik niet kan worden aangetoond. Bij de tweede persoon werd de prik na onderzoek bevestigd," zegt Wallet.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?