Passagier van scooter die inreed op politieagenten in Elsene is vrij onder voorwaarden

© PhotoNews
| Fietsbrigade politie Elsene.

De passagier van de scooter die vrijdagmiddag is ingereden op twee politieagenten, is door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het Brusselse parket. De bestuurder van de scooter verschijnt pas vrijdag voor de raadkamer.

Vrijdagmiddag wilden twee agenten van de fietsbrigade een scooterbestuurder en zijn passagier controleren in de Kruisstraat in Elsene. Ze blokkeerden daarom de doorgang met hun fietsen. De scooterbestuurder versnelde echter en reed op de twee agenten in.


De scooterbestuurder kon ontkomen maar moest daarbij zijn passagier achterlaten. Eén van de agenten raakte door de aanrijding gewond aan het been. Zijn collega kreeg een kopstoot maar slaagde er toch in de passagier te overmeesteren.

Het Brusselse parket opende naar aanleiding van het incident een onderzoek voor poging doodslag en gewapende weerspannigheid en liet de passagier voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die plaatste de passagier zaterdag onder aanhoudingsbevel.

Woensdag verscheen de jongeman voor de raadkamer, die besloot hem onder voorwaarden vrij te laten.
Na enig speurwerk kon de politie ook de bestuurder identificeren en arresteren. Hij werd zondag onder aanhoudingsbevel geplaatst en verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?