De daders hanteerden telkens dezelfde modus operandi: één verdachte bedreigde het slachtoffer met een pepperspray terwijl de tweede het slachtoffer met een mes bedreigde. Vervolgens werd de halsketting afgerukt.

Politie Brussel-West pakt twee verdachten van diefstallen met geweld op

© Belga
11/10/2023

De lokale politie van de zone Brussel-West heeft eind september twee personen opgepakt die twee diefstallen met geweld zouden gepleegd hebben. Eén verdachte, een minderjarige, werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. De tweede, een meerderjarige, is intussen al doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat meldt het Brusselse parket.

"Op 26 september werden er op het grondgebied van Sint-Agatha-Berchem twee diefstallen met geweld gepleegd, waarbij de halsketting van het slachtoffer werd afgerukt", zegt het parket. "Het ging telkens om twee daders, die tweemaal dezelfde modus operandi gebruikten: één verdachte bedreigde het slachtoffer met pepperspray terwijl de tweede verdachte het slachtoffer met een mes bedreigde. Vervolgens werd de halsketting afgerukt en namen de verdachten te voet de vlucht."

Mes en pepperspray

"Na onderzoek in de buurt werden de twee verdachten opgemerkt in Sint-Jans-Molenbeek", gaat het parket verder. "Na een korte achtervolging kon de ene verdachte worden opgepakt op de Gentsesteenweg en een tweede in de Euterpestraat. Zowel het mes als de pepperspray werden op een van de verdachten gevonden. De halskettingen werden achteraf op de plaats van de feiten teruggevonden."

Verschillende getuigen herkenden de twee verdachten formeel. Die bleken illegaal in het land te verblijven en beweerden allebei minderjarig te zijn. Een botscan wees uit dat een van hen toch meerderjarig was.

"De raadkamer heeft de meerderjarige verdachte intussen doorverwezen naar de Franstalige correctionele rechtbank voor diefstallen met geweld of bedreigingen, in bende en met wapen", aldus nog het parket. "In afwachting van zijn proces, besliste de raadkamer om zijn voorlopige hechtenis te verlengen. De minderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van een jeugdrechter."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem, Sint-Jans-Molenbeek, Veiligheid, Justitie, diefstal met geweld, Brussels parket, politiezone West, halskettingdiefstal, verdachten opgepakt, minderjarige dader

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni