Politie merkt met 400 boetes in een weekend dat Brusselaar quarantaine moe is

© PhotoNews
| De meest voorkomende uitleg van mensen die een boete krijgen is dat ze het beu zijn om niet langer buiten te kunnen komen. Samen met een toename van dat soort verklaringen, stijgt ook het aantal verwensingen aan het adres van de agenten.

De lokale politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft het voorbije weekend een 400-tal processen-verbaal opgesteld tegen personen die de quarantaine-maatregelen niet naleefden. Volgens politiewoordvoerster Ilse Van de Keere is er sprake van een zekere quarantaine-moeheid bij de bevolking. Zo moesten maar liefst vijf feestjes vroegtijdig worden stilgelegd.

"Als we mensen vragen naar de redenen waarom ze de maatregelen niet opvolgen, krijgen we nu als antwoord dat ze het beu zijn", zegt de politiewoordvoerster. "Ze willen gewoon buitenkomen, ook al weten ze dat het nog steeds niet mag. We stellen ook meer beledigingen vast aan het adres van onze agenten."

2.182 boetes in zone Noord

In Laken moest de politie afgelopen weekend drie feestjes stilleggen en in het centrum van Brussel nog eens twee. Alle aanwezigen kregen een proces-verbaal. Van haar kant heeft de politie Brussel-Noord de voorbije week 415 processen-verbaal uitgeschreven tegen particulieren die de opgelegde maatregelen in de openbare ruimte bewust niet naleefden.

Het gaat dan zowel om GAS-boetes als gerechtelijke pv's. Dat brengt het aantal processen-verbaal in de zone op een totaal van 2.182 sinds het begin van de maatregelen op 18 maart. Daarnaast werden sinds die datum ook al 21 pv's opgesteld tegen handelszaken en caf├ęs die het sluitingsbevel niet respecteerden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?