| De Verrept-Dekeyserstraat, met rechts de basisschool.

Politie moet schoten lossen om voortvluchtige dief te vatten in Molenbeek

RV
© BRUZZ
22/05/2023

Op zondagavond omstreeks 18 uur heeft de politie een bestuurder van een geseind voertuig achtervolgd in Sint-Jans-Molenbeek. De wagen raasde aan een hoge snelheid in de verkeerde richting en kwam tot aanrijding met enkele wagens in de Verrept-Dekeyserstraat. De politie heeft verschillende keren kogels afgevuurd om het voertuig te kunnen onderscheppen.

De wagen stond geseind in het kader van een diefstal in Steenokkerzeel, bevestigt het parket.

Rond 18.00 uur zondag werd het geseinde voertuig gelokaliseerd in Brussel. De politiediensten slaagden erin om de wagen te onderscheppen en vroegen vervolgens aan de bestuurder om de motor van de wagen af te zetten. De bestuurder weigerde mee te werken en kon ontvluchten. Toen de bestuurder met zijn wagen tegen hoge snelheid richting voetgangers reed, heeft de politie een eerste schot gelost.

Ook na een tweede onderschepping van het voertuig is de bestuurder er opnieuw in geslaagd om te ontsnappen waarbij meerdere politievoertuigen werden aangereden.

Een agent heeft hierna meerdere schoten gelost naar het vluchtende voertuig. De bestuurder kon uiteindelijk geïnterpelleerd worden en werd van zijn vrijheid beroofd.

Hij werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal ten aanzien van een kwetsbaar persoon, kwaadwillige belemmering van het verkeer en gewapende weerspannigheid. Het onderzoek is lopende en het parket kan momenteel geen verdere informatie geven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni