Politie probeert betogers weg te houden van La Boum 2

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 1 en zondag 2 mei 2021
Updated: 01-05-2021 - 15:30

De politie probeert verschillende betogers, die naar La Boum 2 in het Ter Kamerenbos willen trekken, tegen te houden. In Elsene zijn enkele groepjes omsingeld en werd een groep dansers ontbonden. De eerste deelnemers van La Boum 2 zijn inmiddels aanwezig in het park. De meeste mensen worden rond 16 uur verwacht.

Een grote groep dansende mensen verzamelde zich omstreeks 14.30 uur op het Heilig Kruisplein in Elsene.

De dansers verplaatsen zich samen richting het Ter Kamerenbos, maar worden tegengehouden door de politie.

Enkele dansers aan het Flageyplein hebben opblaasbootjes mee. Ze verplaatsen zich samen richting het Ter Kamerenbos, waar ook een vijver is.

De politie is aanwezig aan het Flageyplein met verschillende interventiewagens en doet er alles aan om de deelnemers daar te houden. In enkele straten van Elsene omsingelen ze mensen die naar La Boum 2 willen trekken. Dat kon een reporter ter plaatse vaststellen.

Omstreeks kwart voor vier bevestigt de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene dat de interventie in Elsene is afgelopen. "De mensen hebben zich verspreid", zegt woordvoerster Ilse Van de Keere.

De politie omsingelt een groepje dansers in de Elyzeese Veldenstraat in Elsene.

Ter Kamerenbos

In het park is het voorlopig rustig. Enkele aanwezigen spelen muziek in kleine groepjes, gezinnen en vriendengroepjes spreken af op het grasveld. Voorlopig zijn er nog geen grote groepen te zien, zegt onze BRUZZ-reporter ter plaatse.

De politie is ondertussen aanwezig met interventiewagens en paarden. Ze voeren hier en daar identiteitscontroles uit bij de aanwezigen. Er is nog geen waterkanon te zien in het park. De politie wil aan BRUZZ geen details kwijt over welke middelen zij inzetten.

Enkele muzikanten in het Ter Kamerenbos.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?