Ouders spreken af op La Boum 2 als ‘schild’ voor jongeren

© Kevin Van den Panhuyzen
| Enkele ouders komen naar La Boum 2 om 'de toekomst en vrijheid van hun kinderen te beschermen'.

Verschillende ouders gaan vanmiddag bij La Boum 2 afspreken om een menselijk schild te vormen voor hun kinderen. Dat blijkt uit een aparte Facebookgroep. Sommigen komen daarvoor uit Charleroi en Bergen.

“Ik ben mama van drie kinderen en ik steun jullie. Voor de toekomst en vrijheid van onze kinderen.”

“Ik ben mama van drie kinderen. Ik zal aanwezig zijn met mijn zoon van 16 jaar. De gezondheidsdictatuur moet stoppen. Ik ben lerares en zie dagelijks het verdriet van de jongeren.”

Op de Facebookgroep ‘Parents Boucliers’ (vertaald: schild-ouders, red.) spreken een 400-tal ouders af om deze zaterdagmiddag samen te komen in het Ter Kamerenbos. Om hun kinderen te steunen, maar ook te beschermen. Mocht het tot rellen komen, willen ze een menselijk schild om de jongeren heen vormen.

Schild

“De bedoeling is om, als moeder, als veiligheidscordon te fungeren. Maar wel van binnenuit. Dat wil zeggen dat wij er zelf over zullen waken dat er geen excessen zijn”, zegt Mireille Dupon aan de Franstalige nieuwszender BX1. Dupon is de initiatiefneemster van de Facebookgroep ‘Parents Boucliers’. Ze komt samen met een verpleegster naar het Ter Kamerenbos, zegt ze daar.

“Loop nooit weg”, geeft Dupon als richtlijn op de Facebookgroep. “Een klein flesje water met wat citroensap helpt tegen traangas, als dat er is. Als u gekwetst bent, roept u ‘Medic, medic!’” (Lees verder onder de foto)

20210501_La Boum 2_Ter Kamerenbos_grootouders
© KVDP/BRUZZ
| Enkele ouders en grootouders zijn aanwezig om hun kinderen te steunen.

Een team van 'Street Medics' is aanwezig om gekwetsten te helpen. Daarnaast gaan enkele verpleegkundigen vrijwillig naar La Boum 2 komen. De Facebookgroep 'Nurses for Freedom' heeft op twee weken tijd meer dan 6.000 leden verzameld. Maar volgens de VRT bestaat de kans dat enkele valse verpleegkundigen zich in witte jassen onder de massa zouden mengen.

De ouders willen in het Ter Kamerenbos samenkomen bij een vlag met de boodschap ‘Vive la police’ (leve de politie, red.). De initiatiefnemers van La Boum 2 delen online ook tips en telefoonnummers voor het geval er geweld zou uitbreken.

20210501_Parents Boucliers_La Boum 2
© MD/Parents Boucliers
| De ouders willen een menselijk schild vormen voor hun kinderen.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?