De E40 wordt op Brussels grondgebied een stadsboulevard

| De E40.

Politie start klopjacht op E40 ter hoogte van Brussel

© Belga
25/09/2023

De politie heeft zondagavond een klopjacht gehouden naar een of meerdere verdachten. Dat bevestigt de lokale politie van Aalst. De klopjacht zou gestart zijn in de omgeving van Brussel. De wagen kwam op de snelweg in de buurt van Erembodegem tot stilstand. De gezochte personen zijn nog niet gevonden.

De politie achtervolgde zondagavond een wagen op de E40. De wagen kwam op de snelweg in de buurt van Erembodegem tot stilstand, waar de inzittende(n) uitstapte(n). "Of het om een of meerdere personen gaat, weten we nog niet", zegt Lisa Wynendaele, woordvoerder van Politie Aalst.

De verdachte of verdachten zijn gevlucht. Waarom is nog niet duidelijk. Met drones en honden zocht de politie naar de ontsnapte(n). Ook een helikopter van de federale politie werd ingezet. "Rond 19.15 uur hebben we ons teruggetrokken en de zoekactie stopgezet. De personen die we zochten, hebben we niet kunnen vatten", zegt Wynendaele.

De klopjacht zou al gestart zijn in de omgeving van Brussel. Toen de wagen in de buurt van Aalst kwam, zijn de politieteams van zone Aalst ingezet. Het parket heeft een onderzoek gestart. Mocht de politiezone Aalst nog een melding binnenkrijgen van een verdacht persoon of verdachte personen, gaat de politie nog verder op zoek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni