Politie vindt 5 kilogram heroïne tijdens huiszoeking in Sint-Gillis

© Openbaar Ministerie

De politiezone Brussel-West heeft een grote hoeveelheid drugs ontdekt in een appartement in Sint-Gillis. Naast 5,3 kilo heroïne, werd er ook 59 gram cocaïne en 1.300 euro in beslag genomen.

Op dinsdag 29 november merkten de TECOV-ploegen (Transports En Commun / Openbaar Vervoer) vlakbij metrohalte Ribaucourt in Sint-Jans-Molenbeek een individu op dat zich verdacht gedroeg.

Na observatie en nadat ze hem een tijd gevolgd hadden doorheen verschillende Brusselse gemeenten, werd T.O. (°2002) ondervraagd en gefouilleerd naar aanleiding van een verdacht contact met een onbekende. De man was op dat moment in het bezit van 53 gram heroïne.

De vangst leidde naar het adres van K.M. (°1990). Vermoedelijk was dit appartement de aankoopplaats van de heroïne die op T.O. werd aangetroffen.

Grote hoeveelheid drugs

De TECOV-agenten ontdekten, samen met drugshond Paco, een grote hoeveelheid drugs die verborgen was op verschillende plaatsen in het appartement. In totaal werd 5,3 kilo heroïne, 59 gram cocaïne, twee precisieweegschalen en 1.300 euro in beslag genomen.

De twee betrokkenen zijn niet ingeschreven in België en werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Ze werden beiden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

33 aanhoudingsmandaten

Sinds 1 januari heeft de dienst TECOV - die voornamelijk actief is op en rond het openbaar vervoer - al heel wat vondsten gedaan. Op het grondgebied van politiezone Brussel-West werd sindsdien 8.7 kilo heroïne, 671 gram cocaïne, 2 kilo cannabis en 23.000 euro in beslag genomen. De vondsten en interventies van het team leidden ook tot het onder mandaat stellen van 33 verdachten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?