Rijstrook Sylvain Dupuislaan sneuvelt voor fiets, bus en taxi

Op de Sylvain Dupuislaan in Anderlecht is sinds maandag een rijstrook voor auto's verdwenen in beide richtingen. Het rijvak wordt voortaan voorbehouden voor bus, taxi en de fiets.

Het nieuwe fietspad, waar dus ook bussen en taxi's op mogen rijden, loopt in beide richtingen van de oprit van de autosnelweg tot aan de boulevard Groeninckx-May. De werkzaamheden werden afgelopen weekend uitgevoerd en zorgden ervoor dat de oprit van de autosnelweg werd afgesloten voor alle verkeer.

Om plaats te ruimen werd er langs beide kanten een rijstrook voor de auto opgeofferd. Zo blijft er op de Sylvain Dupuislaan in beide rijrichtingen maar een baanvak voor de auto over. Opvallend: ook stadsuitwaarts werd een rijstrook geschrapt, ook al lag er al een afgescheiden fietspad.

Sommige buurtbewoners vinden het jammer dat ze niet eerst bevraagd zijn geweest alvorens de ingreep werd uitgevoerd, aldus BX1. Maar volgens Brussel Mobiliteit is er wel degelijk voldoende ingelicht en kregen de bewoners een brief in de bus.

De komst van het extra fietspad in Anderlecht is onderdeel van het gewestelijk mobiliteitsplan om in de exit uit de coronacrisis de stad te voorzien van 40 kilometer aan extra fietspad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?