Samenscholingsverbod in Heirbautstraat door nachtlawaai en dealende jongeren

laurent_heirbautstraat.png
© Google Street View
| Een samenscholingsverbod is op komst in de Laurent Heirbautstraat in Ganshoren.
© Google Street View
| Een samenscholingsverbod is op komst in de Laurent Heirbautstraat in Ganshoren.

In de Laurent Heirbautstraat in Ganshoren is een samenscholingsverbod op komst. Volgens burgemeester Pierre Kompany (CDH) teisteren jongeren er al maanden de buurt door openlijk drugs te verkopen en veroorzaken ze heel wat nachtlawaai. De beslissing wordt op de volgende gemeenteraad, aanstaande donderdag, voorgelegd.

De situatie in de Laurent Herbautstraat in Ganshoren, vlakbij de Keizer Karellaan, loopt volgens burgemeester Pierre Kompany stilaan uit de hand. Na zonsondergang teisteren jongeren er al maanden de buurt. "Jongeren verkopen er openlijk drugs en veroorzaken heel wat nachtlawaai", laat burgemeester Kompany weten aan onze redactie.

"Al maanden organiseert de politie van de zone (Brussel-West, red.) gerichte acties in en rond de straat, soms met drugshonden, om het probleem aan te pakken maar dat lijkt de jongeren niet tegen te houden", aldus Kompany. "Het wordt tijd dat we een duidelijk signaal de wereld insturen."

Tijdens de volgende gemeenteraad, aanstaande donderdag, zal het onderwerp uitvoerig besproken worden, en wordt een samenscholingsverbod bekrachtigd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?