Scooter rijdt opzettelijk twee fietsagenten aan in Elsene

© Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene
| Archiefbeeld.

Bij een controle van een scooter zijn twee agenten gewond geraakt. De bestuurder van de scooter gaf vol gas toen de agenten hem de doorgang blokkeerden. Een agent is 4 tot 6 maanden arbeidsongeschikt, de andere 7 dagen. Het gerecht opende een onderzoek naar poging tot doodslag en is op zoek naar de bestuurder.

De feiten speelden zich af vrijdagmiddag, op de Kruisstraat in Elsene. Twee mannen op een scooter werden tegengehouden door twee fietsagenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Met hun sturen blokkeerden zij de doorgang, maar de bestuurder van de scooter gaf vol gas, en reed daarbij de agenten aan.

Een agent is volgens La Capitale meerdere breuken opgelopen aan het been, en is 4 tot 6 maanden arbeidsongeschikt. De andere agent hield de passagier van de scooter staande, en kreeg daarbij een klap met de helm te verduren. Toch kon hij de passagier staande houden. Hij is een week arbeidsongeschikt.

Het parket van Brussel bevestigt het voorval. "Er is een gerechtelijk onderzoek aan de gang, om de bestuurder van de scooter op te sporen", zegt de woordvoerder. "Het onderzoek wordt gevoerd naar poging tot doodslag en gewapend verzet." In deze is de scooter het wapen.

De opgepakte passagier is ter beschikking gesteld van het gerecht. Er is een onderzoeksrechter aangewezen die nu een aanhoudingsmandaat heeft uitgevaardigd voor de bestuurder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?