Het Lemmensplein in Anderlecht

Stepper opgepakt die met jachtvuurwapen door Anderlecht reed

© Chris Verhaeghe
12/07/2023

In Anderlecht heeft de politie afgelopen weekend een stepper opgepakt die met een jachtvuurwapen waarvan de loop was afgezaagd, door de straten reed. De verdachte werd na verhoor vrijgelaten.

Verschillende getuigen verwittigden zaterdag de politie toen ze een man zagen rondrijden op een elektrische step met een jachtvuurwapen met een lange loop. “Onze fietsbrigade kon samen met de Special Respons Unit de man onderscheppen in de buurt van het Lemmensplein in Anderlecht”, meldt een woordvoerder van de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst).

"De man had inderdaad een jachtvuurwapen met lange loop bij zich. De kolf was afgezaagd en de loop van het vuurwapen vertoonde sporen van een poging om deze in te korten. Het jachtwapen bleek ook volledig functioneel te zijn.”

De verdachte werd opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Nadien mocht hij beschikken, maar de politie onderzoekt de zaak verder. “We willen het belang benadrukken van het melden van verdachte situaties en we willen de inwoners van Anderlecht bedanken voor hun waakzaamheid. Samenwerking tussen de gemeenschap en de politie is essentieel bij het waarborgen van de veiligheid en de openbare orde te handhaven”, aldus de politiewoordvoerder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni