Vrijdag zal de politie aan verscheidene overwegen in Vlaanderen en Brussel postvatten om extra controles uit te voeren.

Spoorwegpolitie houdt vrijdag actie tegen spoorlopen

© Belga
26/10/2022

Op de laatste schooldag voor de herfstvakantie houdt de federale spoorwegpolitie een nieuwe actie tegen spoorlopen. Vrijdag zal de politie aan verscheidene overwegen in Vlaanderen en Brussel postvatten om extra controles uit te voeren, zo heeft de federale politie woensdag aangekondigd.

Het doel van de actie is vooral te waarschuwen voor de gevaren van spoorlopen, zegt de politie in een mededeling. Ondanks talrijke campagnes en bewustmakingsacties krijgt de politie bijna dagelijks meldingen over mensen die zich op het spoor bevinden: jongeren die op het spoor gaan spelen of mensen die de kortste weg naar een parkeerplaats willen nemen.

Deze mensen brengen hun leven in gevaar, benadrukt de federale politie. Op spoorlopen of het oversteken van sporen wanneer dat niet mag, staan boetes die tot enkele honderden euro's kunnen oplopen.

De actie op de laatste schooldag voor de herfstvakantie is vooral op jongeren gericht. "Zij reizen vaak met de trein naar school of in hun vrije tijd en het is dus belangrijk om hen te herinneren aan de veiligheidsregels op de spoorwegen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , spoorlopen , federale politie , spoorwegpolitie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni