Steekpartij Anderlechtsepoort: 13-jarig slachtoffer buiten levensgevaar

© Photonews
Updated: 19-07-2022 - 16:33

De minderjarige die zondagnacht zwaargewond is geraakt bij een steekpartij aan de Anderlechtsepoort in Brussel, verkeert niet langer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om een 13-jarige jongen die verschillende messteken heeft opgelopen. Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt, aldus nog het parket.

Het incident gebeurde in de nacht van zondag op maandag omstreeks middernacht aan de Anderlechtsepoort. Daar kwam het om een onduidelijke reden tot een confrontatie tussen verschillende jongeren. In de vechtpartij die daarop volgde, liep één persoon verschillende messteken op.

Die 13-jarige jongen werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar heeft zijn toestand zich sindsdien gestabiliseerd. De juiste omstandigheden en de aanleiding tot de feiten worden nog onderzocht en het Brusselse parket kan er nog geen verdere informatie over kwijt.

Volgens bronnen nabij het onderzoek zou het gaan om een vechtpartij tussen Syrische jongeren en werd er voorlopig nog geen verdachte opgepakt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?