Het Weststation aan de Ninoofsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. Hier komen trein, tram, bus en metro samen
© Peter Dhondt-BRUZZ | Het ongeval gebeurde in de omgeving van het Weststation in Molenbeek

Stepper overleden bij aanrijding aan Weststation

TG
© BRUZZ
07/01/2022
Updated: 07/01/2022 16.17u

Een persoon op een elektrische step is donderdagochtend vroeg om het leven gekomen toen de bestuurder van een voertuig hem aanreed. Dat gebeurde rond 5.15 uur 's ochtends in de omgeving van het Weststation in Molenbeek.

De politiezone Brussel-West bevestigt het dodelijke verkeersongeval. Details over de omstandigheden of het slachtoffer zijn er nog niet. Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de bestuurder van de wagen de step niet heeft zien aankomen. Het dossier is overgemaakt aan het Brusselse parket.

Het parket bevestigt dat er een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden rond 5.15 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Nicolas Doyenstraat in Molenbeek. "Na de aanrijding heeft de bestuurder onmiddellijk contact opgenomen met de politie. De hulpdiensten waren snel ter plaatse", aldus parketwoordvoerder Martin François.

Het slachtoffer, een 39-jarige man, is ter plaatse overleden. "Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval loopt."

Vader

Het slachtoffer is volgens La Capitale een 39-jarige man met Congolese roots uit Molenbeek, een vader van drie jonge kinderen. De man, Fabrice, zou op weg geweest zijn naar het Zuidstation, waar hij de trein neemt om naar zijn werk in Lot te gaan.

"We willen weten wat er gebeurd is", zegt een oom aan La Capitale. Via posts op sociale media hoopt hij getuigen te bereiken. De bestuurder van de auto is volgens hem niet gevlucht. "Hij is ter plaatse gebleven en moest naar het ziekenhuis gebracht worden omdat hij in shock was."

Hoe het ongeval precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. "Volgens ons was Fabrice aan het oversteken toen de bestuurder hem omver heeft gereden", aldus de oom.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie