20 maart 2020 de spoorwegpolitie controleert treinen tijdens de lockdown om verdere verspreiding van het coronavirus (covid-19) tegen te gaan

| Spoorwegpolitie controleert een trein (archief)

Trein afgeschaft in Mechelen nadat begeleidster zich bedreigd voelde door jongeren

© Belga
23/06/2022
Updated: 23/06/2022 15.38u

In het station Mechelen-Nekkerspoel heeft een trein die woensdag onderweg was van Antwerpen naar Brussel zijn rit beëindigd omdat de treinbegeleidster zich bedreigd voelde door een groep van zowat 200 jongeren.

Dat zegt VRT NWS en de Mechelse lokale politie bevestigt het nieuws. De jongeren konden na een gesprek met de politie een volgende trein nemen, zonder verdere incidenten.

De precieze omstandigheden van het incident zijn nog erg onduidelijk. Toen de lokale politie aankwam, hoefde die naar eigen zeggen niet meer tussenbeide te komen. "We hebben nagevraagd wanneer de volgende trein kwam, en hebben dat aan de jongeren gecommuniceerd", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. "Ze zijn vervolgens ook kunnen vertrekken." De treinbegeleidster verklaarde wel nog een klacht te zullen indienen bij de spoorwegpolitie.

Weigerden ticketcontrole

Volgens NMBS draaide het voorval rond het weigeren van een controle. "De treinbegeleidster van een IC-trein van Antwerpen naar Brussel werd woensdagavond op het perron van Mechelen-Nekkerspoel geconfronteerd met een groep reizigers die aangaf niet te willen worden gecontroleerd", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

"De treinbegeleidster voelde zich geïntimideerd en vroeg om een interventie, waarop de politie ter plaatse is gekomen. De treinbegeleidster heeft daarna de dienst stopgezet en de reizigers zijn met een andere trein naar Brussel gereisd."

Onderweg van recreatiedomein De Nekker

De jongeren zouden onderweg naar huis zijn geweest vanuit recreatiedomein De Nekker, waar de voorbije dagen ook al verschillende relletjes en andere onregelmatigheden plaatsvonden. Het recreatiedomein nam daarom zelf al maatregelen zoals een verplichte online ticketverkoop met identiteitsopgave, een limiet van 3000 bezoekers en een beperking op grote groepen.

Correctie: In een eerdere versie van het bericht schreef Belga dat het om een limiet ging van 300 bezoekers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni