Twee gewonden bij twee keukenbranden in Laken en Elsene

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

Bij twee keukenbranden in Laken en Elsene zijn maandagnamiddag en dinsdagochtend twee personen gewond geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerden niet in levensgevaar.

De eerste brand vond maandagnamiddag omstreeks 16.00 uur plaats in de Stalkruidlaan in Laken. Daar was brand uitgebroken in de keuken van een appartement op de eerste verdieping van een flatgebouw. De bewoners van het hele gebouw werden geëvacueerd en de bewoonster van het getroffen appartement moest naar het ziekenhuis gebracht worden omdat ze rook had ingeademd. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus de brandweer.

Afgelopen nacht, omstreeks 02.40 uur, moest de brandweer dan uitrukken naar de Visvijverstraat in Elsene, voor een brand op de gelijkvloerse verdieping van een gebouw met vijf verdiepingen. De brandweer begon het vuur eerst te bestrijden via het raam en kon pas nadien de flat betreden. Daar troffen de brandweerlui de bewoonster van het appartement bewusteloos aan. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Ook hier bleek de brand accidenteel te zijn ontstaan in de keuken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?