La Boum 2: confrontatie met de politie in Ter Kamerenbos op 1 mei 2021 op de tweede editie van het nepfestival tegen de coronamaatregelen, ditmaal georganiseerd door l'abîme

| La Boum 2: confrontatie met de politie in Ter Kamerenbos op 1 mei 2021 op de tweede editie van het nepfestival tegen de coronamaatregelen, ditmaal georganiseerd door l'abîme.

Twee verdachten geïdentificeerd in onderzoek naar nepfestival La Boum

© Chris Verhaeghe
17/05/2021

In het onderzoek naar La Boum, het nepfestival in het Ter Kamerenbos op 1 april, zijn verschillende jongeren geïdentificeerd waarvoor de politie een opsporingsbericht had verspreid. Dat is vernomen van het Brusselse parket.

Duizenden jongeren verzamelden op 1 april in het Ter Kamerenbos na een Facebookuitnodiging voor een nepfestival. Toen de politie in de loop van de namiddag wilde ingrijpen, sloeg de sfeer om en kwam het tot confrontaties tussen de jongeren en de politie. Die zette onder andere het waterkanon en de cavalerie van de federale politie in.

Meer dan 25 politiemensen en acht feestvierders raakten gewond. Vier jongeren werden opgepakt voor geweldpleging op politiemensen en voor het niet-naleven van de coronamaatregelen. Een van hen verscheen intussen al voor de rechtbank en riskeert een werkstraf van 200 uur. Het vonnis in die zaak valt volgde maand.

In de nasleep van het incident verspreidde de politie een opsporingsbericht voor vier jongeren die politiemensen zouden hebben verwond of politievoertuigen zouden hebben beschadigd. Het ging om twee jongemannen en twee vrouwen.

Het parket van Brussel bevestigde onze redactie vandaag dat enkele van hen intussen werden geïdentificeerd. Op de website van de federale politie is het opsporingsbericht inmiddels aangepast. Daaruit blijkt dat twee van de vier verdachten nog worden gezocht. "Het parket kan meedelen dat enkele personen werden geïdentificeerd en dat het onderzoek nog lopend is", zegt woordvoerder Martin François.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni