Brussels gerecht zoekt vier verdachten van incidenten tijdens La Boum

© Belga
30/04/2021

De Brusselse politie en het Brusselse gerecht zijn op zoek naar vier personen die betrokken zouden geweest zijn bij incidenten die plaatsvonden tijdens La Boum, het nepfestival dat op 1 april jongstleden plaatsvond. Voor de vier is een opsporingsbericht verspreid. Wie één van de vier of alle vier herkent, kan contact opnemen met de politie via het gratis telefoonnummer 0800/30300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

In de loop van de maand maart ontstond op Facebook het festival La Boum in het Ter Kamerenbos, dat zogezegd op 1 april zou plaatsvinden. Hoewel snel duidelijk werd dat het om een fake festival ging, daagden die avond een 2.000-tal mensen op. Die probeerden een feestje te bouwen, maar toen de politie de aanwezigen probeerde uit elkaar te drijven, kwam het tot rellen waarbij 26 agenten en acht feestvierders gewond raakten. Achttien personen werden ook administratief aangehouden en vier gerechtelijk.

De politie is nu op zoek naar nog vier andere personen. De eerste persoon heeft kort donker haar opgeschoren aan de zijkanten. Hij droeg een zwarte short, een groene pull met opschrift vooraan, en een zonnebril met blauwe glazen.

De tweede persoon is een jongedame. Zij droeg een lange kameelkleurige rok en een wit hemd, een lichtkleurige sjaal in haar haar en had een bordeaux rugzak bij. De derde persoon heeft lichtbruin haar en een snor. Hij droeg een donkere T-shirt met tekeningen op de voorkant. De vierde persoon is een jongedame. Zij heeft halflang oranje gekleurd haar. Zij droeg een korte zwarte rok, een hemd met motief, netkousen en zwarte laarsjes. Zij had een grote donkergrijze rugzak bij zich.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni