| De politie in linie in het Ter Kamerenbos op 1 mei.

Politie bereidt zich voor op acties in en rond Ter Kamerenbos

ZM
© BRUZZ
15/05/2021

De politiezone van Brussel Hoofdstad-Elsene bereidt zich voor op wat voor hen een drukke zaterdag zou kunnen worden. Er wordt politiepersoneel ingezet voor de controle van de covidmaatregelen aan de pas geopende terrassen, maar de politie zal ook toezien op de protestacties tegen het geweld in Israël en de (mogelijke) betogingen in het Ter Kamerenbos.

“Wij voorzien personeel om alle activiteiten ons het grondgebied te omkaderen”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. “Alles hangt natuurlijk ook af van het weer, maar het is moeilijk om te voorspellen wat er vandaag komt.”

Hoewel de organisatie achter La Boum Test ondertussen heeft aangekondigd af te zien van het testevenement, is het nog afwachten wat de opkomst zal zijn vandaag in het Ter Kamerenbos. ‘L’abîme Team’ had geen toelating gekregen van de politie om een testevenement te organiseren en heeft besloten om het evenement niet te laten doorgaan.

Protestactie Palestijnse gemeenschap

Wat wel nog steeds lijkt door te gaan in het bos is de ‘World Wide Demonstration for Freedom’, een manifestatie waarbij betogers "al wandelend, zingend en dansend door de straten van het bos gaan", dat los staat van La Boum.

Ook aan het Albertinaplein is vandaag een protestactie gepland door ABP (Association Belgo-Palestinienne), Palestina Solidariteit en de Palestijnse gemeenschap in België, die woensdag al aan het kabinet van Buitenlandse Zaken samenkwamen om zich uit te spreken tegen het geweld in Israël.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni