Honderdtal betogers in Brussel na geweld in Palestina en Isräel

© BRUZZ - Kevin Van den Panhuyzen

Aan het Belgisch Ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel zijn vandaag enkele honderden mensen samengekomen om te protesteren omwille van de situatie in Palestina-Israël. De betogers eisen dat België en Europa actie ondernemen en een delegatie werd op het kabinet ontvangen.

Politiewoordvoerster Ilse Van de Keere meldt dat de actie is toegelaten en dat er tot nu toe geen incidenten plaatsvonden. De ontbinding is op dit moment bezig. De betoging gebeurt op initiatief van ABP (Association Belgo-Palestinienne), Palestina Solidariteit en de Palestijnse gemeenschap in België.

“Wij betreuren het verlies van mensenlevens en het lijden, maar wij weten dat deze het resultaat zijn van het feit dat het recht van het Palestijnse volk op een leven in waardigheid, veiligheid en zelfbeschikking al decennia wordt genegeerd”, aldus Een Andere Joodse Stem (EAJS), die zich heeft aangesloten bij de protestoproep.

“Veel leden van onze groep hebben familie en vrienden in Israël en hebben warme banden met Palestijnen in Gaza, in Jeruzalem, en in Europa.”

De organisatoren kondigen ook aan te zullen protesteren op zaterdag aan het Centraal Station.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?