Politie geeft geen toelating voor La Boum Test

© Belga
12/05/2021

La Boum Test, het zogenaamde "testevenement" dat L'abîme Team, het collectief achter La Boum 2, zaterdag wil laten plaatsvinden in het Ter Kamerenbos, heeft geen toelating gekregen van de Stad Brussel en de Brusselse politie. Dat meldt de politie woensdag. "Het evenement voldoet niet aan de voorwaarden", klinkt het bij de politie.

Nadat zowel het fake-festival La Boum op 1 april en La Boum 2, een evenement van L'abîme Team om op 1 mei te protesteren tegen de geldende coronamaatregelen, eindigden in urenlange confrontaties met de politie, kondigde L'abîme Team op 3 mei La Boum 3 aan, gepland op 29 mei, en opnieuw in het Ter Kamerenbos.

In een eerste reactie liet minister Verlinden verstaan dat er met de organisatie kon samengezeten worden om er misschien een soort testevenement van te maken. De minister kwam snel terug op de uitspraak maar L'abîme Team greep die wel aan om een nieuw evenement aan te maken onder de naam La Boum Test.

"We vinden een testevenement een uitstekend idee. U niet? We zoeken dus vrijwilligers om een feest zonder hygiënische voorschriften bij te wonen. We gaan ook een aantal vrijwilligers nodig hebben om zich te laten testen voor en na het evenement", klinkt het ludiek op het Facebookevenement La Boum Test.

'Demonstration for Freedom'

Diezelfde 15 mei vindt in het Ter Kamerenbos al de World Wide Demonstration for Freedom plaats, een manifestatie waarbij betogers "al wandelend, zingend en dansend door de straten van het bos gaan". Volgens L'abîme Team steunen zij die demonstratie maar de organisatoren van de World Wide Demonstration for Freedom distantiëren zich La Boum en L'abîme Team.

Voor de World Wide Demonstration for Freedom werd echter geen aanvraag ingediend, zo meldt de politie nog. "We voorzien personeel om alle evenementen en activiteiten op ons grondgebied in goede banen te leiden", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni