UZ Brussel laat sneller bezoek toe en heropent Villa Samson

Het UZ Brussel laat vanaf vandaag sneller bezoek toe bij patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Tot nu toe konden bezoekers pas een patiënt bezoeken vanaf de zevende dag na opname, nu kan dat al vanaf de vijfde dag. Dat meldt het UZ Brussel donderdag. In het UZ Brussel worden momenteel nog dertien COVID-19 bevestigde patiënten verzorgd, waarvan vier patiënten op de dienst intensieve zorgen.

"Sinds het begin van de pandemie werden in het UZ Brussel in totaal 462 bevestigde COVID-19 patiënten opgenomen, daarvan hebben intussen 374 het ziekenhuis verlaten en 75 zijn overleden", meldt het ziekenhuis.

Bezoekregeling versoepeld

Drie weken na de heropstart van de raadplegingen voor niet-dringende zorg, merkt het ziekenhuis ook dat dit over het algemeen heel goed verloopt. "Dat heeft toegelaten om sommige activiteiten ondertussen boven dit niveau te tillen, en we streven er naar om de raadplegingsactiviteit van 50 procent naar 80 procent van de pre-coronaperiode te brengen", klinkt het.

Vanaf donderdag versoepelt het UZ Brussel ook de bezoekregeling van gehospitaliseerde volwassen patiënten door bezoek al toe te laten vanaf dag 5 in plaats van pas na zeven dagen opname.

"Het aantal toegelaten bezoekers verandert niet", klinkt het bij het ziekenhuis. "Eén vaste bezoeker per patiënt voor een maximale duur van 30 minuten tussen 14 en 17 uur op vertoon van een bezoekerstoelating op naam."

Villa Samson

"Vanaf deze week kunnen patiënten die in het UZ Brussel zijn gehospitaliseerd op weekdagen in de namiddag opnieuw terecht in Villa Samson", gaat het ziekenhuis verder. "Uit veiligheidsoverwegingen en om de gezonde afstand te kunnen respecteren wordt het aantal patiënten en de vrijwilligers die hen ontvangen wel beperkt en in Villa Samson gelden dezelfde preventieve hygiënemaatregelen als in het ziekenhuis."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?