Vandalen besmeuren winkels Dansaertstraat met graffiti

MVDH
22/03/2023
Updated: 22/03/2023 14.06u

Afgelopen nacht werden op verschillende winkels in de Antoine Dansaertstraat in het centrum van Brussel graffiti aangebracht. De politie is een onderzoek opgestart.

“Er zijn deze ochtend graffiti en tags vastgesteld op verschillende voorgevels in de Dansaertstraat”, zegt de woordvoerder van politie Brussel Hoofdstad-Elsene Sandra De Tandt. "Onze ploegen zijn deze ochtend ter plaatse geweest om de nodige vaststellingen te doen bij vier huisnummers." Het is voorlopig wel nog te vroeg om te zeggen of er getuigen zijn. "Het dossier moet nog worden opgesteld."

Op de voorgevel van modemerk Essentiel Antwerp staat in witte letters “trop cher” en ook Linders dat even verderop uniformen en toga’s verkoopt, werd slachtoffer. “Het is echt geen zicht”, zegt Linders-zaakvoerder Liesbeth Meert. “We hebben al met white spirit en dissolvant geprobeerd de graffiti te verwijderen, maar dat lukt slechts een heel klein beetje. Bovendien wil de verzekering niet tussenkomen voor vandalisme langs de buitenkant. Ik hoorde wel dat staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet hier passeerde en aan de betrokken diensten van de gemeente zou vragen om de graffiti te verwijderen.”

Het kabinet van Smet bevestigde dat, maar kon niet zeggen of en hoe snel dit inderdaad zou gebeuren. Bij brillen- en horlogewinkel Komono en kledingwinkel Stijl is de graffiti intussen wel verwijderd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni