Verdacht poeder afgegeven bij ExxonMobil in Machelen

© Google Streetview
| Kantoor van ExxonMobil in Machelen.

Bij het petrochemisch bedrijf ExxonMobil in Machelen is donderdagavond een omslag met een verdacht poeder afgegeven. De Civiele Bescherming haalde de enveloppe weg. De twintig aanwezige werknemers moesten niet geëvacueerd worden.

Bij ExxonMobil Petroleum and Chemical aan de Hermeslaan in Diegem, deelgemeente van Machelen, werd even voor 21 uur een pakket met een verdacht poeder overhandigd. Een veiligheidsagent opende de enveloppe en trof daarin een tweede exemplaar met verdachte inhoud aan. Daarop verwittigde de man de brandweer.

"De Civiele Bescherming heeft die tweede enveloppe meegenomen voor verder onderzoek", zegt burgemeester Marc Grootjans (CD&V). "Op het ogenblik van de vondst waren nog twintig werknemers aan de slag in het bedrijf. Zij werden niet geëvacueerd. De veiligheidsprocedures werden nageleefd en er is nooit enige paniek geweest."

Het provinciaal vooralarm is afgeblazen. De politie van de lokale zone ViMa (Vilvoorde/Machelen) en de brandweer van de zone Vlaams-Brabant West hebben zich teruggetrokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?