| Tijdens een huiszoeking stoot de politie op heel wat illegale producten.

Verkeersovertredingen leiden Brusselse politie naar drugs en wapens

© Belga
11/09/2023

De Brusselse lokale politie heeft afgelopen donderdag twee mannen opgepakt die in het bezit bleken van een aanzienlijke hoeveelheid drugs en wapens. Beide mannen waren al gekend voor verschillende andere feiten en waren bovendien vrij onder voorwaarden. Eén van hen is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de twee mannen donderdag op in de Grotehertstraat toen ze een resem verkeersinbreuken pleegden. De politie hield de wagen van het tweetal tegen en vond in het handschoenenkastje van het voertuig een geladen handvuurwapen. Beide mannen hadden ook een kleine hoeveelheid cannabis bij.

Een grondiger fouille op het commissariaat leverde nog eens 14 zakjes cocaïne op, waarna een huiszoeking werd uitgevoerd hij de bestuurder van de wagen. Daar stootte de politie dan weer op 1,2 kilogram marihuana, 21 xtc-pillen, een kleine hoeveelheid cocaïne, 13 messen, 1.739 euro cash geld, een boksbeugel, 2 telescopische wapenstokken en 9 gsm's.

Aanhouding

Tijdens deze huiszoeking kwam er een derde verdachte, een vrouw het appartement binnen. Zij werd eveneens meegenomen voor verhoor.

Een huiszoeking bij de passagier was niet mogelijk aangezien die aangaf niet over een vast adres te beschikken.

Alles werd in beslag genomen en uiteindelijk werd enkel de bestuurder van de wagen ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat liet hem voorleiden bij de onderzoeksrechter, die de man onder aanhoudingsbevel plaatste.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni