Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V)

| Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V.)

Verlinden over La Boum 2: 'Geweld van politie tolereren we niet'

03/05/2021

"Geweld ten aanzien van politie kan niet, ook disproportioneel geweld van de politie ten aanzien van mensen tolereren we niet", zo reageert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op Twitter.

"We bekijken alle beelden die op sociale media circuleren en analyseren of de tussenkomst van de politie aangepast was aan de situatie." Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden weten via Twitter.

Die reactie komt er naar aanleiding van de beelden die omstreden politie-acties tonen tijdens La Boum 2, waarbij onder meer een man bewusteloos raakte door de straal van een waterkanon. Via sociale media delen verschillende getuigen filmpjes en foto's van het politie-optreden.

De initiatiefnemers van La Boum 2 vinden dat de politie zelf voor problemen heeft gezorgd door te beginnen chargeren. Online circuleren al meerdere getuigenissen van vermeend politiegeweld.

Bij de ontruiming van het Ter Kamerenbos naar aanleiding van La Boum 2 zijn afgelopen zaterdag 132 mensen opgepakt. Vijf personen zijn gerechtelijk aangehouden. Meer dan duizend mensen waren naar het park afgezakt voor het verboden feest. Het kwam tot een kat-en-muisspel tussen de politie en manifestanten, die zich verplaatsten naar de omliggende straten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni