| Het parket opende een onderzoek naar de aanhouding.

Vijftiger opgepakt na mogelijke ontvoeringspoging in Neder-over-Heembeek

AD
© Belga
20/09/2022

In Neder-over-Heembeek is maandagvoormiddag een 55-jarige man opgepakt die geprobeerd zou hebben een achtjarige jongen te ontvoeren. Dat meldt de Franstalige krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een buschauffeur van de MIVB verwittigde de politie.

De feiten vonden maandagvoormiddag omstreeks 08.00 uur plaats aan een bushalte in Neder-over-Heembeek. Een achtjarige jongen stapte er uit een bus van de MIVB en stapte meteen op een andere.

Hij sprak de buschauffeur aan en meldde dat een oudere man hem had aangesproken en gezegd had dat hij hem moest volgen. De buschauffeur sloot daarop meteen de deuren van de bus, zodat de oudere man niet kon opstappen, en verwittigde de politie.

Verdachte gearresteerd

"We kunnen bevestigen dat een buschauffeur van de MIVB de politiediensten heeft gebeld op vraag van een minderjarige die stelde dat hij gevolgd werd door een andere passagier", zegt Brussels parketwoordvoerster Willemien Baert.

"De politie is snel ter plaatse kunnen komen en heeft de verdachte kunnen arresteren. Hij werd gisteren verhoord en werd vandaag ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die zal oordelen over zijn eventuele verdere aanhouding."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni