Een interventie van een ambulance van  de medische spoeddienst 112 noodnummer
© Peter Dhondt-BRUZZ | Een interventie van een ambulance van de medische spoeddienst (themabeeld)

Vijftiger slachtoffer van CO-intoxicatie in Schaarbeek

© Belga
09/03/2022

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is dinsdagavond een 55-jarige man het slachtoffer geworden van een CO-intoxicatie. De man werd onder MUG-begeleiding overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerde niet in levensgevaar. Oorzaak van de intoxicatie was een gasbrander die niet conform geplaatst was. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Dinsdagavond omstreeks 20 uur waren een ziekenwagen en een MUG-team naar de Rogierlaan gestuurd voor een medische interventie. Toen de ambulanciers de flat van de vijftiger betraden, ging hun CO-melder meteen af. Ze openden daarop alle ramen en brachten de man onder MUG-begeleiding over naar het ziekenhuis.

De brandweer kwam ook ter plaatse en stelde vast dat de oorzaak van de CO-intoxicatie lag bij de gasbrander, die niet conform was geïnstalleerd. De gastoevoer naar het appartement werd dan ook afgesloten.

Preventieve maatregelen

Brandweerwoordvoerder Walter Derieuw wijst nogmaals op de preventieve maatregelen om een CO-intoxicatie te voorkomen. "Zorg voor aanvoer van verse lucht en ventilatie. Laat een goedgekeurd apparaat plaatsen door een erkende technieker, laat deze ook de verplichte controle uitvoeren en een regelmatig onderhoud. De afvoer van de verbrandingsgassen dient ook conform te gebeuren en gecontroleerd te worden. Besteed ook aandacht aan de CO-waarschuwingen van het KMI."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie