Vlaanderen ondersteunt paasopvang in Brusselse scholen

© AM/BRUZZ
| De speelplaats van de Paviljoen school in Schaarbeek.

De Vlaamse regering maakt extra middelen vrij voor steden en gemeenten die tijdens de paasvakantie kosteloze kinderopvang hebben georganiseerd. Voor Brussel gaat het om 76.583 euro. De voorbije paasvakantie maakten ongeveer 500 kinderen gebruik van de Nederlandstalige opvanginitiatieven in Brussel.

Het bedrag gaat naar de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), die de kinderopvang organiseert in Brussel. "Tijdens de paasvakantie zijn zo’n 1,5 procent van alle schoolkinderen in het Nederlandstalig onderwijs opgevangen", laat minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) weten aan BRUZZ. "Daarvoor krijgt de VGC nu een extra compensatie van 76.583 EUR."

Het gaat om 500 kinderen over meer dan 100 locaties in heel het gewest.

Door de coronacrisis waren heel wat vakantie-initiatieven in de paasvakantie geannuleerd, zoals sportkampen of speelpleinen. Kinderen van wie de ouders wel nog moesten werken, zoals zorgpersoneel, winkelbedienden of politieagenten, of kinderen die in een kwetsbare thuissituatie zitten of geen andere opvang hadden, konden wel terecht in hun school of in initiatieven van de gemeente. De Vlaamse regering heeft nu beslist om die opvang te compenseren.

Voor Vlaanderen gaat het om een totaalbedrag van 765.000 euro. Brussel krijgt daarvan dus ongeveer een tiende. Het bedrag komt bovenop een eerdere investering van 2,4 miljoen euro voor de opvang van baby's en peuters in Brussel, zowel in scholen als daarbuiten. Die eerste investering loopt van maart tot 1 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?