| Een fietser door de regen.

Vrijdag zwaarbewolkt, grootste deel van neerslag ligt achter ons

© Belga - BRUZZ
05/01/2024

Het wordt vrijdag een zwaarbewolkte dag met perioden van regen of buien, zo meldt het KMI. Al zou het niet voor bijkomende overlast zorgen, want de waterpeilen dalen en het grootste deel van de neerslag ligt nu achter ons. De maxima bedragen 3 tot 8 graden, maar er staat een krachtige wind.

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het overal zwaarbewolkt, en kan er soms nog wat neerslag vallen. Ook zaterdag blijft het de hele dag grijs met lage wolkenvelden, nevel en mist. Er is soms kans op wat lichte regen en op de Ardense hoogten valt er eerder lichte winterse neerslag.

Zondag blijft het veelal bewolkt, met enkele lichte winterse buiten in Hoog-België. De temperatuur neemt dan een duik, met maxima tot -1 à +1 graad in de Ardennen, dicht bij +1 of +2 graden in het centrum en rond +4 graden aan de kust.

Maandag wordt het koud met bijna overal vorst en vrij veel lage bewolking in de ochtend. In de loop van de dag zal vanuit het noorden en noordoosten van het land geleidelijk de zon verschijnen. De maxima schommelen van -1 tot -4 graden.

Dinsdag wordt het zonnig met maxima tussen -1 en -3 graden bij een schrale noordoostenwind. Woensdag is er weinig verandering met veel zon en temperaturen rond 0 graden op de middag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni