Vrouw ernstig gewond na mesaanval: dader gevat dankzij alerte jongeren

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het Weststation in Sint-Jans-Molenbeek, voor metro en trein.
Updated: 02-02-2021 - 10:37

Bij een mesaanval in een metrostel aan het Weststation is een vrouw ernstig gewond geraakt. Een andere zwangere vrouw werd geduwd toen de dader probeerde te ontsnappen, maar die kon later ingerekend worden dankzij enkele jongeren die de man achtervolgden na de feiten. De verdachte moet nu voor de onderzoeksrechter verschijnen voor poging tot moord.

Maandagnamiddag is een geval van agressie gemeld in een metrostel, ter hoogte van het Weststation in Molenbeek. Het parket bevestigt dat de feiten betrekking hebben tot de privésfeer en dat ze plaatsvonden in een metrotrein. "Een vrouw raakte ernstig gewond en een zwangere vrouw in de trein werd naar vermoeden door de dader geduwd toen hij vluchtte." Volgens Het Nieuwsblad zou het slachtoffer de ex-vrouw zijn van de dader.

"Wij geven geen commentaar over de aard van de familieband", zegt parketwoordvoerster Sarah Durant daarover aan BRUZZ. Het slachtoffer verkeert inmiddels buiten levensgevaar, zo bevestigt het parket. Er is geen informatie over de toestand van de zwangere vrouw, die geduwd werd.

Verdachte gearresteerd

Maandagnamiddag liet het parket van Brussel de bewuste metrotrein meteen ontruimen. Dat lieten ze weten in een persbericht. De federale gerechtelijke politie ging ter plaatse. "Het parket heeft tevens verzocht de videobeelden in beslag te nemen en een wetsdokter aangesteld", zegt parketwoordvoerster Durant.

Onze reporter ter plekke kon met een getuige spreken. "Ik heb de scène gevolgd vanop het perron," vertelt hij. "Ik heb de man zien weglopen, hij had een mes in z'n hand en werd achtervolgd door jongeren. Toen begon een gevecht, waarna de man uiteindelijk tegengehouden kon worden door enkele jongeren die hem achterna liepen. Na tien minuten is de politie toegekomen, en hebben ze de dader opgepakt."

Het parket bevestigt dat de dader is gevat met behulp van een groep jongeren. "Meerdere jongeren volgden de vluchtende dader en zorgden ervoor dat hij door de politie kon worden gearresteerd", laat het parket dinsdag weten. "Na het verhoor door de politiediensten heeft het parket van Brussel een onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord. De verdachte zal in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter voorgeleid worden. Het gerechtelijk onderzoek is lopende en in het belang van het onderzoek zal er niet verder gecommuniceerd worden.”

Het verkeer tussen Zuidstation en Simonis werd een tijdlang onderbroken, alsook tram 82 tussen Weststation en Vier Winden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?