Molenbeek krijgt nieuw wijk- en sportcentrum aan Weststation

De gemeente Molenbeek kondigt de komst van een nieuw wijk- en sportcentrum in de buurt van het Westation aan. Er is een kleine 5 miljoen euro mee gemoeid.

Het nieuwe wijk- en sportcentrum moet volgens de gemeente het middelpunt van het buurtleven worden. Lokale verenigingen moeten er hun werking op poten kunnen zetten. Buurtbewoners en verenigingen werden tijdens de ontwerpfase dan ook om hun mening gevraagd. Dat zal opnieuw gebeuren wanneer over de concrete invulling zal worden nagedacht.

Het nieuwe gebouw moet verrijzen op de hoek van de Rooverelaan en de Joseph Baecklaan, vlakbij het Weststation. Vroeger werd hier het Griekse restaurant Pythagoras opengehouden. "Deze locatie bevindt zich in een belangrijke perimeter waar momenteel weinig aanbod is en heeft daarom als doel het aantal voorzieningen voor buurtbewoners te vergroten," aldus schepen van Stedenbouw Jef Van Damme (SP.A). "Burgemeester Catherine Moureaux en ikzelf zijn dan ook heel enthousiast om van start te kunnen gaan met dit ambitieuze project."

De bouw van het nieuw centrum kadert in het programma van het Duurzaam Wijkcontract ‘Rondom Westpark’, waar ook MolenWest aan de overkant van het spoor, gedeeltelijk toe behoort. Er zullen lokalen voor verenigingen, een omnisportzaal, polyvalente zalen en een horecaruimte in komen. Verder komen er gemeenschappelijke publieke ruimtes binnen en buiten en een gedeelde moestuin op het dak.

Vanaf het najaar van 2021 zal er gebouwd worden, zodat het gebouw in 2023 klaar voor gebruik is. In totaal is er een kleine 5 miljoen euro mee gemoeid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?