Een interventie met een ziekenwagen

| Een interventie met een ziekenwagen. (archief)

Vrouw onwel na gebruik van barbecue in huis in Anderlecht

© Belga
08/01/2024

In Anderlecht heeft een vrouw een CO-intoxicatie opgelopen door het gebruik van een barbecue in huis. De Brusselse brandweer werd zondagavond omstreeks 18.50 uur opgeroepen voor een CO-intoxicatie in een rijwoning aan de Waxweilerlaan in Anderlecht. De vrouw werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

"Bij het betreden van de woning door de ambulanciers ging de CO-melder af en werden de aanwezige bewoners geëvacueerd", aldus Walter Derieuw, woordvoerder van Brusselse brandweer.

Derieuw wijst er nogmaals op dat het ten strengste afgeraden is een barbecue binnen de woning te gebruiken. Verder geeft hij enkele tips om CO-vergiftigingen te voorkomen.

"Laat een conform apparaat plaatsen door een erkende technieker en laat het jaarlijkse onderhoud en de verplichte controles uitvoeren. Laat ook de afvoer van de verbrandingsgassen nakijken en zorg voor een natuurlijke ventilatie en de aanbreng van verse lucht. Plaats gehomologeerde CO-melders en reageer in geval van symptomen, zoals misselijkheid, braken, hoofdpijn, plotselinge vermoeidheid, zonder jezelf in gevaar te brengen. Open de ramen, evacueer de aanwezige personen en vraag om bijstand aan de noodcentrale 112."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni