In een rijhuis in de Collegestraat, vlakbij het Flageyplein in Elsene, is woensdagmiddag een brand uitgebroken. Een vrouw heeft daarbij het leven gelaten. Over de mogelijke oorzaken van de brand is nog niets bekend.

Het was pas tijdens de opruimingswerken dat het stoffelijk overschot van een dame werd aangetroffen in het uitgebrande appartement. Dat meldt de Brusselse brandweer. "Onze gedachten gaan uit naar de naasten en de familie van de overledene."

De brandweer werd omstreeks 11.20 uur verwittigd van de brand in de rijwoning en stelde bij aankomst vast dat het ging om een brand op de eerste verdieping. Die had zich via een koepel uitgebreid naar de achtergevel en de achterzijde van het dak.

De brandweer slaagde erin verdere uitbreiding naar de aanpalende woningen te voorkomen en het vuur te blussen. Daarbij moest wel een deel van het dak afgebroken worden, zag ook onze reporter ter plaatse.

Eerst leek het erop dat er geen slachtoffers te melden waren, maar dat moest nadien jammer genoeg bijgesteld worden. Het zou om de bewoonster van het appartement zelf gaan.

Brandweer Brussel

LG / BRUZZ

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie