Bodycam politie agent

| De politiezone Brussel-Noord gebruikt sinds drie maanden bodycams.

Weerspannige interventie de-escaleert dankzij bodycam: ‘Werkt ontradend’

NL
© BRUZZ
29/07/2022

Een interventie in Sint-Joost-ten-Node afgelopen woensdagavond is vlotter verlopen omdat een van de agenten een bodycam droeg. Terwijl de patrouille iemand arresteerde, werden ze geduwd en bekogeld met afval. Pas toen de agent kenbaar maakte dat er gefilmd werd, hielden ze daarmee op.

Omstreeks 18.30 uur wilde de politiezone Brussel-Noord iemand controleren ter hoogte van de Verbiststraat en de Liedekerkestraat. Die persoon vluchtte eerst weg op een step, maar werd later onderschept.

Toen de agenten het individu in de politiewagen wilden laten instappen, werden ze door een groep geduwd en met afval bekogeld. Een van de agenten droeg op dat moment een bodycam en toen hij duidelijk maakte dat ze gefilmd werden, kon de interventie rustiger verlopen.

De politiezone Brussel-Noord gebruikt al drie maanden bodycams bij hun agenten. “Deze toestellen zullen, zoals ook het geval was bij deze interventie, een ontradend effect hebben en latere beeldanalyses mogelijk maken,” meldt de politiezone in een persbericht.

Naast de persoon die op de step wegvluchtte, werd ook iemand van de groep gearresteerd. Een van de agenten raakte gewond en is vier dagen arbeidsongeschikt. De bodycambeelden werden aan het dossier toegevoegd. De verdachten verschijnen op 15 september voor de correctionele rechtbank van Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni