Wind houdt brandweer aan het werk: meer dan honderd oproepen

Updated: 11-03-2021 - 18:11

De felle wind heeft geleid tot ontwortelde bomen en loskomende dakgoten, zeilen, ramen of dakpannen. De brandweer loste donderdagavond de laatste van de in totaal 118 oproepen op. De schade was enkel materieel, niemand raakte gewond.

De felle wind hield ook in Brussel stevig huis. De parken en kerkhoven werden preventief gesloten, maar ook daarbuiten werden verschillende objecten een speelbal van de wind. "In totaal werden we 118 keer opgeroepen voor interventies die verband hielden met de harde wind," geeft brandweer-woordvoerder Walter Derieuw mee. "Al die interventies komen bovenop de dagelijkse opdrachten van onze brandweermannen en vrouwen en ambulanciers."

De problemen waren uiteenlopend. "Het gaat om 13 ontwortelde bomen en 101 diverse voorwerpen (dakgoot, zeilen, ramen, dakpannen ...) die een speelbal waren van de wind en een gevaar betekenden voor de gebruikers van de openbare weg."

De interventies vonden onder meer plaats in de Prins van Oranjelaan in Ukkel, waar een boom ontworteld raakte, en de Kliniekstraat in Anderlecht waar stukken van een gevel losgekomen zijn. Ook in Bergensesteenweg/Square Albert in Anderlecht, de Kapitein Crespelstraat in Elsene en de De Broquevillelaan in St-Lambrechts-Woluwe kwam de brandweer ter plaatse.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?