Woning onbewoonbaar na brand in Ganshoren

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

In de Brusselse gemeente Ganshoren heeft woensdagavond een zware brand gewoed in een ééngezinswoning. Daarbij vielen geen gewonden, maar het huis is wel minstens tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brandweer werd woensdagavond omstreeks 21.20 uur opgeroepen voor de brand in de Vervaeckstraat en zag zich bij aankomst geconfronteerd met een uitslaande brand op de eerste verdieping van een eengezinswoning. De twee bewoners van het pand hadden zich al in veiligheid kunnen brengen en werden ter plaatse onderzocht door een arts, maar bleken ongedeerd.

De brandweer ging het vuur te lijf met drie bluswagens en kon de vlammen bedwingen. Ook werd vermeden dat het vuur oversloeg naar de aanpalende woningen. In de getroffen woning zelf is de schade wel aanzienlijk. Omwille van de brand werden ook de gas- en elektriciteitstoevoer afgesneden, zodat de woning minstens tijdelijk onbewoonbaar is.

"Omwille van de hitte raakten twee brandweerlui onwel, maar zij moesten niet voor verzorging naar het ziekenhuis," zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?