Woningbrand Noordwijk geblust, maar verkeershinder blijft

© Marc Debont
| De brand verspreidt een enorme rookpluim boven de Noordwijk.
Updated: 16-12-2019 - 17:12

Er is maandagmiddag brand uitgebroken in een gebouw tussen de Aarschotstraat en de Brabantstraat. De brand is inmiddels geblust, maar er werd beslist om het gebouw af te breken.

20191216_BRAND_NOORDWIJK
© Stefan Vandenhende via Twitter

De brand die maandagmiddag was uitgebroken in een leegstaand gebouw in de Brusselse Aarschotstraat, is onder controle. Het gebouw heeft wel zware schade opgelopen en is instabiel geworden. De brandweer heeft daarom via de gemeentelijke architect een beroep gedaan op een gespecialiseerde firma om het gebouw af te breken. "We willen vermijden dat het gebouw instort", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brand van maandagmiddag verspreidde een indrukwekkende rookpluim boven de Noordwijk. De brandweer stelde een veiligheidszone in tot aan het Liedtsplein en vroeg buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden omwille van asbestgevaar.

Dat gevaar is nu geweken, zegt Derieuw. "De asbest die bij de brand mogelijk was vrijgekomen, is door de regen en het bluswater neergeslagen, zodat er geen gevaar is voor de omgeving."

Over de oorzaak van de brand kon Derieuw nog geen informatie geven. Er was wel niemand aanwezig in het pand en er zijn geen slachtoffers gevallen.

Verkeershinder

Aangezien het gebouw al instabiel was, kan de brandweer het niet betreden. Het vuur moet dus langs buiten worden geblust. "De brand is onder controle, maar mogelijk zijn er her en der nog plekken waar het vuur een beetje verder woedt. We blussen na via de ramen", zegt Derieuw. De federale politie is ook ter plaatse met drones die het gebouw inspecteren, aldus de brandweer. De brandweer zal ook tijdens de afbraakwerken ter plaatse blijven om de brokstukken na te blussen.

Het verkeer in de Aarschotstraat, Brabantstraat en Rogierstraat is onderbroken om de hulpdiensten toe te laten hun werk uit te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?