Loods brandt uit aan Noordstation

Updated: 25-06-2018 - 22:53

Tussen de Aarschotstraat en de Brabantstraat aan het Noordstation is maandagavond brand uitgebroken op een werf van bijna 3.000 vierkante meter. Van gewonden is voorlopig geen sprake, in de buurt werden een tiental woningen ontruimd uit voorzorg.

Het vuur brak rond 19.20 uur uit aan het dak van de loods, die gelegen is op de hoek van de Aarschotstraat en de Brabantstraat. Volgens de politie waren in het gebouw renovatiewerken bezig en moet de oorzaak van de brand vermoedelijk daar gezocht worden.

Het vuur greep in ieder geval snel om zich heen en veroorzaakte een dikke rookwolk. Verschillende straten in de buurt werden afgesloten en een tiental woningen werd uit voorzorg ontruimd. Kort na 21 uur meldde de politie dat de brandweer het vuur volledig onder controle had. De schade aan het gebouw zou wel aanzienlijk zijn maar van slachtoffers is vooralsnog geen sprake.

Ook in Anderlecht moest de brandweer maandagnamiddag een interventie uitvoeren. Twee caravans vatten daar vuur in de Dantestraat. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer kon wel niet voorkomen dat de twee caravans volledig in as opgingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?