Ziekenhuis Sint-Jan volgt coronapatiënten na behandeling op via app

© Photonews
| De directie van het ziekenhuis laat weten dat de app niet gezien moet worden als een verderzetting van de behandeling.

Het Brusselse ziekenhuis Sint-Jan probeert haar coronapatiënten die na hun behandeling naar huis mogen gaan op te volgen aan de hand van MoveUp, een applicatie voor smartphone en tablet. Wie wil kan na zijn ontslag uit het ziekenhuis er dagelijks een vragenlijst op invullen. De app wordt door artsen ook gebruikt om contact te houden met de (ex-)patiënten.

De patiënten die de behandeling tegen het coronavirus goed hebben doorstaan, kunnen zich geheel vrijwillig inschrijven op de app MoveUp, al is dat geen verplichting die door het ziekenhuis wordt opgelegd.

'Geen voortzetting van de behandeling'

Als ze instemmen, worden de patiënten gevraagd om dagelijks een vragenlijst en enkele parameters zoals ademhalingsfrequentie, lichaamstemperatuur of bloeddruk in te vullen. Zo kan de genezing van nabij opgevolgd worden.

"Dit is geen voortzetting van de behandeling thuis. We willen opvolgen hoe onze patiënten de volgende dagen en weken doormaken na zo'n plotse ingrijpende ziekte als Covid-19. Doordat de patiënt de juiste parameters ingeeft en vooral goed naar zijn of haar eigen lichaam moet luisteren, kan de ziekenhuisarts de patiënt correct begeleiden", zegt hoofdarts Kenneth Coenye.

In het ziekenhuis Sint-Jan staan een vijftiental artsen paraat om elke dag tussen 8 en 20 uur de gegevens van de patiënten te screenen en eventuele vragen die binnenkomen in de chatbox van de applicatie te beantwoorden. Die info wordt ook opgenomen in het patiëntendossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?