Auto uitgebrand in Anderlechtse Zoutstraat

Aan de zuidrand van de Kuregemwijk in Anderlecht is afgelopen nacht een auto uitgebrand. Of de brand is aangestoken, is onduidelijk. "Er waren geen getuigen ter plaatse en er hangen geen camera's", klinkt het bij de politiezone Zuid.

De brandweer kon de brandende auto in de Zoutstraat in Anderlecht snel blussen, meldt de woordvoerster van de politiezone Zuid. Meer informatie over de omstandigheden van de brand heeft de politie niet. "Er waren geen getuigen ter plaatse en er hangen ook geen camera's in de buurt."

Het gaat om de zoveelste autobrand op korte tijd. Vorige week werden twee bestelwagens in brand gestoken in de Marollen. Enkele dagen later werden twee wagens aan de Zuidlaan in brand gestoken. Twee dagen later volgde een auto in Jette.

Maar ongewoon is die reeks autobranden niet, klinkt het bij de Brusselse brandweer. "Jammer genoeg moeten wij dagelijks een of twee auto's blussen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Soms is een technisch defect de oorzaak, soms gaat het om brandstichting."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?