Elliot en Sébastien misten geen enkele klimaatmars

Met twee zijn ze, de jongens van het KAE die geen enkele mars aan zich voorbij lieten gaan. Elliot (12) uit Etterbeek en Sébastien (13) uit Elsene, kenden elkaar nog niet voor ze dit schooljaar samen startten in het eerste middelbaar. Hun gezamenlijke passie voor het klimaat, zorgde ervoor dat ze het meteen goed konden vinden. BRUZZ ging met hen mee op de voorlaatste klimaatmars voor de verkiezingen.

Dat ze nog te jong zijn om te stemmen, vinden ze wel vervelend. Vooral Elliot zou graag al mee zijn toekomst bepalen. Maar, hij beseft evengoed dat niet iedereen van zijn leeftijdsgenoten al zo begaan is met politiek. "Het aantal betogers is ondertussen enorm afgenomen", zegt Elliot, "en dat is toch wel een teleurstelling." Sébastien is het daarmee eens. "Door elke week aanwezig te zijn, tonen we dat we niet zomaar spijbelen, maar dat we het menen."

Hij roept op om toch zeker volgende week aanwezig te zijn. De laatste editie volgende donderdag is een belangrijke, want de zondag daarna wordt er gekozen. "We moeten nog één keer laten horen hoe hard we het klimaat willen redden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?