Feest Tervurenlaan in teken van Ronde van Frankrijk

De Tervurenlaan heeft vandaag haar 122ste verjaardag gevierd met een markt en activiteiten voor jong en oud. Bij heel wat activiteiten was de fiets op de een of andere manier betrokken. Binnen minder dan twee maanden trekt de Ronde van Frankrijk door Brussel, onder meer via de Tervurenlaan.

Het Feest van de Tervurenlaan begon zondagmiddag met een fietstocht, georganiseerd door de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Dat gebeurde niet zonder kritiek van de Franstalige fietsersbond Gracq. “Want we hebben op het laatste deel van de Tervurenlaan nog steeds geen fietsinfrastructuur", klonk het.

Hoe dan ook trokken duizenden mensen naar de Tervurenlaan, die van 10 tot 18 uur grotendeels verkeersvrij was gemaakt, van het Jubelpark tot het Trammuseum. Het Feest van Tervuren, een jaarlijkse braderie, stond dit jaar in het teken van de Ronde van Frankrijk.

Er waren dan ook heel wat activiteiten waarbij de fiets een rol speelt. Op 6 juli trekt de Tour door de Tervurenlaan en het Jubelpark tijdens de eerste rit. Die eindigt in het park van Laken.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?