Groen wil werk maken van zone 30 op lokale wegen

© Belga
06/03/2017
Ook in:
nl fr

Oppositiepartij Groen pleit er opnieuw voor op alle lokale wegen in het Brussels gewest een maximumsnelheid van 30 km/u in te voeren, met de mogelijkheid tot uitzonderingen. Brussels parlementslid Bruno De Lille heeft daarover een voorstel van ordonnantie klaar.

Het voorstel van parlementslid De Lille is niet nieuw. Hij opperde het idee al eerder in een opiniestuk in BRUZZ, maar wordt daar tegengesproken tegen Danny Smagghe van automobilistenfederatie Touring. Nu heeft het Groen-parlementslid echter wel een concreet voorstel van ordonnantie klaar.

Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) noemt het voorstel van De Lille "zeker een goed idee". "De ambitie om grotere delen van Brussel tot zone 30 te maken, zat al in eerdere plannen van de Brusselse regering vervat. Maar persoonlijk voel ik meer voor flexibele snelheden. Op heel wat invalswegen installeren wij nu al digitale borden, die tijdens de schooluren 30 km/u aangeven, maar later op de avond wel 50 km/u".

Ook Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) vindt de uitbreiding van de zone 30 "op zich geen probleem". "Maar wij staan niet zo achter deze veralgemeende, symbolische maatregel. Het is beter om elke lokale context afzonderlijk te bekijken".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni