Jack O'Shea dicht vanwege financiële problemen

Het is onzeker of het restaurant en de beenhouwerijen Jack O’Shea ooit opnieuw open gaan. Financiële problemen liggen aan de oorsprong van de huidige sluiting. Volgens de advocaat van de nieuwe zaakvoerder moet er eind deze week een oplossing gevonden worden, anders dreigt het faillissement.

Jack O’Shea zelf is momenteel nog buiten strijd: hij herstelt van een zwaar ongeval. Hij heeft zelf een nieuwe zaakvoerder benoemd. Die stelde vast dat de zaak in slechte financiële papieren zit. “Hij heeft de juiste stap gezet om de situatie te analyseren voor hij verdere maatregelen neemt”, zegt Christophe Hoogstoel, de advocaat van de nieuwe zaakvoerder, aan BRUZZ.

“We kunnen nu nog niet over een faillissement spreken, want er zijn nog andere mogelijkheden”, vervolgt de advocaat. De nieuwe zaakvoerder kan immers ook vers geld zoeken om de zaak te herlanceren, of bij het gerecht bescherming vragen tegen schuldeisers. Als dat niet lukt, moet het faillissement aangevraagd worden en een curator aangeduid. Eind deze week moeten de eerste knopen worden doorgehakt.

Niet alleen de slagerij en het restaurant aan het Sint-Katelijneplein zijn dicht; Ook de twee beenhouwerijen aan Fort-Jaco in Ukkel en in de Titiaanstraat, in de Europese wijk, houden de deuren gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?