Koningin Mathilde opent deuren van financieel belevingscentrum Wikifin Lab

© Belga
09/09/2020

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft dinsdag in aanwezigheid van koningin Mathilde en verschillende ministers haar gloednieuwe financiële belevingscentrum Wikifin Lab geopend. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen voortaan in Brussel op bezoek gaan in het belevingscentrum om een digitaal parcours af te leggen dat hen de nodige financiële geletterdheid bijbrengt.

Het Wikifin Lab in de Congresstraat in Brussel bestaat uit een interactief parcours van bijna drie uur en dat op een oppervlakte van 1.000 m2. De leerlingen uit het secundair onderwijs kunnen gratis terecht in het belevingscentrum om via het gebruik van de digitale tools de juiste financiële keuzes te maken. Dat doen ze afwisselend individueel, in kleine groepjes of onder begeleiding van een animator met de hele klas.

De rode draad doorheen het interactieve parcours is de vraag "Hoe hou ik mijn budget in evenwicht?". Om de leerlingen om te scholen tot kritische burgers wil het Wikifin Lab hen de nodige financiële geletterdheid bijbrengen, want zaken als sparen, inflatie, online shoppen, cryptomunten of sparen vormen nieuwe uitdagingen voor deze jongeren.

Koningin Mathilde mocht dinsdag samen met de leerlingen van het GO! Atheneum Zaventem en van het Institut Maris Stella tijdens twee interactieve spelen ontdekken welke financiële keuzes een invloed hebben op hun spaargeld of op de maatschappij. Voorafgaand hield ze ook halt aan de kennismuur, waar financiële begrippen worden uitgelegd aan de hand van ludieke voorwerpen.

Scholen die het belevingscentrum willen bezoeken, moeten wat geduld hebben, want het Wikifin Lab is al tot het einde van het jaar volgeboekt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, wikifin, financiën, secundair onderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie