Paddenstoelenkwekerij Permafungi zoekt geld via crowdfunding

© BRUZZ
22/11/2019
Ook in:
nl fr

Via crowdfundingplatform Growfunding gaat Permafungi op zoek naar 25.000 euro. Vanaf volgend jaar kan de paddenstoelenkwekerij geen beroep meer doen op subsidies, waardoor een aanzienlijk deel van het budget van de kwekerij wegvalt.

Al vijf jaar kweekt Permafungi oesterzwammen in de kelders van Thurn & Taxis. De onderneming, een coöperatieve, maakt daarbij gebruik van koffiegruis en schakelt mensen in die moeilijk toegang hebben tot de Brusselse arbeidsmarkt.

Daarvoor krijgt Permafungi tot dit jaar nog subsidies. "Het sociale luik van Permafungi zal dus anders moeten worden gefinancierd", klinkt het op Growfunding. "We hebben 25.000€ nodig om de omschakeling te kunnen maken." Tot nu toe haalde het bedrijf bijna 15.000 euro op.

Maar de sociale ondernemers van Permafungi zien dit ook als een kans om het zakenmodel aan te passen. Zo willen de oesterzwammenkwekers meer inzetten op de verkoop van zelfkweeksets - dozen waarmee iedereen thuis oesterzwammen kan kweken - en de Lumifungi's. Dat zijn lampenkappen die Permafungi maakt door gebruik te maken van het restafval in de kwekerij, koffiegruis en zwamvlokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , PermaFungi , paddenstoelen , oesterzwammen , circulaire economie , Thurn & Taxis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni